Traumadagen 2019 RAI Amsterdam

 

traumadagen 2019 a3 poster online

Vrijdag 29 november van 14.00 – 16.20 uur
Workshop Lean Management

De gezondheidszorg staat wereldwijd onder enorme druk om de kosten te verlagen. Tegelijkertijd streeft men ernaar de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Mede om deze reden zien we dat veel ziekenhuizen op zoek zijn naar ‘manieren’ om efficiënter te werken. Veel besproken en bewezen succesvol in de ‘maakindustrie’ en ook steeds meer in de gezondheidszorg is het Lean denken.
Lean denken zal, mist op juiste manier toegepast, bijdragen aan een betere kwaliteit van zorg en de operationele kosten significant verlagen.

Tijdens deze sessie nemen wij de deelnemers mee in de Lean filosofie. Aan de hand van een aantal voorbeelden uit zowel de industrie als de gezondheidzorg, tonen we aan wat dit heeft opgeleverd voor de patiënt, zorgverlener en werkgever.

In de workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag met een aantal oplossingen en Lean ‘hulpmiddelen’ die veel worden gebruikt in de gezondheidszorg. Denk hierbij aan sneller wisselen van patiënten op de OK door het gebruik van SMED of toepassing van 5S om tijdverlies door het zoeken naar materiaal te voorkomen. Tevens zal hier ruimte zijn om je eigen ideeën te bediscussiëren met de Lean experts van Johnson & Johnson.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je nu in voor de workshop! Wij zullen je laten zien dat Lean denken niet moeilijk is en dat ook jij met behulp van deze methodiek het verschil kan maken.

Mocht u al ingeschreven zijn en alsnog willen deelnemen aan deze workshop, stuurt u dan uw extra verzoek per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten voor deze workshop bedragen 20,00 euro.