Aminata kan weer samen met anderen eten

Diep in het binnenland van Guinee woont Aminata met haar moeder, zusje en broertje. Ze is een lief, verlegen meisje van 8 jaar oud, maar door ondervoeding lijkt het alsof ze nog maar 4 is. Als mensen naar haar kijken houdt ze vlug haar hand voor haar mond. Eten doet ze alleen als ze helemaal alleen is. De schaamte overheerst.
Een gespleten lip

Aminata is geboren met een gespleten lip. Daardoor heeft ze niet alleen moeite met eten, maar wordt ze ook nog eens uitgelachen door andere kinderen, omdat ze haar mond niet dicht kan doen. Vaak huilt ze zachtjes voor zich uit, alleen, in een donker hoekje van het huis. Ze durft inmiddels zelfs niet meer met anderen samen te eten.


Aminata voor haar operatie

Een tweede kans

Haar oom Osoman, die in Conakry woont, was in 2012 net te laat om Aminata aan te melden voor een operatie op de Africa Mercy. Gelukkig krijgt hij een tweede kans in 2018, als Mercy Ships Guinee weer aandoet. Zou hij nu op tijd zijn? De screening is ook dit keer al voorbij, maar Osoman weigert om zich erbij neer te leggen. Met Aminata aan de hand stapt hij vastberaden binnen bij een screeningslocatie voor tandheelkundige problemen. En dan gaat het snel. Dankzij de volharding van haar oom loopt Aminata een paar minuten later de kliniek uit met een afspraakkaartje voor een chirurgisch onderzoek. Een wonder, zowel voor Aminata als voor haar oom!

‘Ik hoop dat Aminata een goede toekomst krijgt nu ze geopereerd is. Na haar herstel breng ik haar naar school.’

De maaltijd delen

Aan boord van de Africa Mercy wordt gewerkt aan de lichamelijke én psychische gezondheid van Aminata. Allereerst wordt haar gespleten lip gecorrigeerd zodat ze haar mond voortaan dicht kan doen. Ze hoeft voortaan niet meer bang te zijn om uitgelachen te worden.

Aan boord van de Africa Mercy wordt gewerkt aan de lichamelijke én psychische gezondheid van Aminata

De liefde van vrijwilligers aan boord helpt haar om uit haar schulp te kruipen. Ze is nog wat onzeker, maar zal snel de maaltijd weer durven delen met haar oom, tante en neefjes. Ze doet nu weer volledig mee!

Aminata na haar operatie

Maak meedoen mogelijk

Aminata kan weer écht meedoen dankzij de gratis operatie die ze bij Mercy Ships kreeg. Ze werd niet alleen genezen van haar gespleten lip, maar ook bevrijd van sociale angst en schaamte. Deze maand voeren we actie om juist mensen als Aminata te kunnen helpen. In totaal willen we circa 500 behandelingen mogelijk maken (300.000 euro). Kijk op operatiemeedoen.nl en doe mee!